Uppe på taket

Efter att vi hade satt klart den härliga furupanelen på ytterväggarna var det så dags att ta sig an slutspurten på taket! Leveransen av svart takplåt hade kommit men först skulle det sättas läkt.

img_3386 img_3385

Med anledning av att det vid senare tillfälle ska upp sex fullstora solpaneler på taket valde vi en tjock plåt samt satte läkten med 30 cm mellanrum. På så vis får vi ett tak som utan problem går att gå på. Det gäller att mäta noggrant och passa in överlappningarna ordentligt, annars riskerar man stå strandad i en takände med en glipa som inte vindskiveplåtarna täcker! Under takplåtarna satte vi en fotplåt som både skarvar över till samt håller fast hängrännan i innerkant. Nockplåten sätts enkelt genom att dra ett snöre från sida till sida som vi sedan följde.

img_3389img_3391

Sist men verkligen inte minst kom vagnens mascara upp, vindskiveplåten. Det är nästan bara denna detalj som syns nerifrån marken då vagnen ändå är 3.7 meter i nockhöjd och bara har 10 graders lutning på taket. Nu kan det regna och snöa bäst det vill!

img_3408img_3409