Ritning och fönster

För nästan 3 månader sedan slog jag till på tre oanvända treglasfönster på en annons på blocket. Det kändes som ett bra sätt att ge projektet en kick igång eller ett sätt att kasta sig förbi ”point of no return”.  Det är tyvärr pvc-fönster (ur miljösynpunkt), men de var ju ändå redan (av misstag) tillverkade i fel mått av annonsören och skulle annars inte bli använda. Fördelen med pvc (förutom att de håller länge) är att de superenkelt kan modifieras samt att vi kan sätta en av rutorna i badrummet och den kommer då att tåla vatten från båda håll.

image

Två av fönstren är två meter breda och innehåller tre rutor vardera varav två är öppningsbara. Dessa kommer att pryda ena kortsidan samt en bit av långsidan runt hörnet på vagnen. För att passa in fönstret som ”fortsätter” runt hörnet på långsidan plockade vi av en ruta och sågade av ramen med en fogsvans. Rutan som vi plockade av skruvade jag vidare bort beslagen på, den kommer sedan vändas 90 grader och sitta fast (som ej öppningsbar) monterad uppe på sovloftet.

Badrummet kommer att få ett ej öppningsbart panoramafönster på hela 150 cm. Vem tackar nej till en ljus och luftig bostad?

Idag blev även ritningen för vagnen färdig! Så i helgen stundar det jag längtat länge efter nu, att resa klimatskalet (väggar, tak samt fönster och dörrar). När det står klart kommer vagnen att vara preppad att möta hösten och vi kommer att kunna jobba inne i vagnen under hela vintern om vi vill!

imageimage

På dessa 16.6 kvadratmeterna har jag lyckats klämma in fullt utrustat kök (med plats för induktionsspis, kylskåp, disk- och tvättmaskin samt stor kökssoffa), en vattenmantlad kamin med ugn och tillhörande 500 L ack.tank, kaklat badrum med mulltoa och dusch samt ett mysigt sovloft med ståhöjd i nock. Vagnen kommer att ta tillvara på regnvattnet från taket (via infällda hängrännor) vilket sedan renas till dricksvatten med uv-belysning/partikelfilter/kolfilter. På taket och söderväggen kommer det sitta så mycket solpanel som det får plats, vilka kommer att ladda ett tiotal fritidsbatterier inbyggda i golvet. Det är nu helt omöjligt att hålla sig från att längta efter nästa byggtillfälle!