Grunden till golvet

Dag 3 – 4

Så var det äntligen dags att starta det riktiga byggandet, en härligt solig dag i början av september! Enklast kändes att börja nerifrån och jobba sig uppåt, så det blev golvet som kickade igång vagnprojektet. Vi valde rejäla reglar på 195×45 och landade på att använda ca 70 meter av dessa.

IMG_3204IMG_3205

Tanke fanns initialt på att byta ut hjulen på vagnen till ett par mindre trailerhjul med lågprofil. Idén var att spara in lite utrymme på höjden samt för att slippa hjulhus som sticker in någon decimeter i vagnen. Men för att spara en hel del tid och pengar så skippade vi detta. Konsekvensen blev att golvet behövde byggas runt de befintliga hjulen. Vi kommer även senare att få anpassa planlösningen något för att få allt att passa in. Antagligen hamnar i slutändan kök, toalett och/eller förråd ovan på hjulen. Det går även att byta hjul vid senare tillfälle om vi skulle vilja sänka hela vagnen något.

IMG_3208IMG_3209

Vi skruvade ihop regelverket upp och ner för att kunna spika råsponten på vagnens undersida på bekvämast möjliga sätt. Aldrig har det varit så enkelt att göra undersidan på ett hus! Att senare vända på bygget var inte helt fritt från utmaning. Vi fick tänka till ordentligt och använda Jens vedkära med traktorvinsch för att bygga oss en egen lyftkran (bilden nedan). Vi lyfte sedan hela bygget i balanspunkten, säkrade fast, flyttade lyftbandet och fick till slut runt det. Sen återstod bara att rikta in golvet mot vagnen och skruva fast det i ”öronen” vi svetsade dit när vi renoverade chassit.

Nu står den täckt med presenningar och väntar på att ritningarna blir färdiga. För att kunna fortsätta måste nämligen fönster, dörrar och övrig placering av spis mm planeras in.

IMG_3211IMG_3216